Ulažete u nekretninu za najam u Hrvatskoj? Evo na što trebate obratiti pozornost!

Real Estate Agents Are Offering House Keys 2023 05 08 19 30 39 Utc

Ulaganje u nekretnine je uvijek dobra ideja.
Zašto?
Zato je nekretnina izvrstan izvor dodatne zarade – sezonski ili kroz cijelu godinu.
No da biste od nekretnine stvorili pasivan prihod bez glavobolje potrebno je obratiti pozornost na ključne detalje kada ulažemo u nekretnine za odmor. 

Ovo su detalji koje savjetujem svojim klijentima na što obratiti pozornost prilikom ovakvih ulaganja:

  1. Lokacija je ključna

Odaberite nekretninu u atraktivnoj lokaciji koja će privlačiti vaše idealne najmoprimce. Od Zagreba do Dubrovnika Hrvatska obiluje top destinacijama za ulaganje u nekretnine. 

Odlučite li se za Zagreb možete cijelu godinu iznajmljivati posjetiteljima ili onima koji dolaze zbog posla ili zdravstvenog turizma. 

Gradovi poput Pule, Splita i Zadra obiluju povijesnim znamenitostima, a ako želite izbjeći gradska središta idealna su manja mjesta poput Vodica, Srime, Selca, Tisnog, Ike, Ičića, Brela, Tučepa i sličnih. Tu su i hrvatski otoci koji su mame netaknutom prirodom i kristalno čistim morem. 

  1. Istražite ponudu

Provjerite tržište kako biste saznali o potražnji za najmom nekretnina u odabranom području. Sezonski trendovi, turistički događaji i ostali faktori mogu utjecati na popunjenost vaše nekretnine. Ako se želite baviti turizmom te aspekte trebate uzeti u obzir.

  1. Pazite na stanje nekretnine

Održavana i dobro opremljena nekretnina privlači više potencijalnih najmoprimaca i može donijeti veći povrat ulaganja. Ulaganje u renoviranje ili modernizaciju može biti itekako isplativo, no ako nemate puno sredstava odaberite nekretninu u koju nećete morati uložiti znatna sredstva da biste na njoj mogli početi zarađivati već sljedeće sezone.

  1. Upoznajte pravnu regulativu

Osigurajte da su svi dokumenti i ugovori u skladu s važećim zakonima kako biste izbjegli moguće probleme. Pravna pitanja mogu stvoriti glavobolje i zakomplicirati vaše želje da od najma stvorite pasivan prihod u što kraćem roku.

  1. Razmislite o angažiranju profesionalaca za upravljanje Vašom nekretninom

Upravljanje nekretninom može biti izazovno, ali uz pomoć stručnjaka možete se osloboditi stresa i uživati u svom ulaganju.

Ulaganje u nekretninu za najam može biti izuzetno isplativo, ali zahtijeva pažljivo planiranje i upravljanje. Ja sam tu da Vam pomognem i pružim stručno savjetovanje kako biste svoje ulaganje monetizirali u najkraćem mogućem roku.

Kontaktirajte nas već danas i krenimo zajedno stvarati Vaš zalog za budućnost kroz ulaganje u nekretnine za najam u Hrvatskoj!

Podijeli članak na društvenim mrežama: